web analytics
Free songs

O nama | Kontakt | Profil korisnika | Najčešća pitanja | Sitemap |
Pretraga
23
2014

Glossa-centar uspostavlja saradnju sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom RS

Posted By :
Comments : 0
Svi ljubitelji njemačkog jezika i književnosti će od septembra 2014. imati priliku da pored prostorija Glossa-centra u Banjoj Luci posjete i njemačku čitaonicu “Thomas Mann”, koja se nalazi u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske. Ovo je rezulta...
Više informacija
23
2014

Glossa-centar sprovodi kurseve za medicinare u okviru projekta “Triple Win”

Posted By :
Comments : 0
“Triple Win” je program njemačke vlade koji ima za cilj zapošljavanje medicinskog osoblja sa naših prostora u Njemačkoj. Projekat vodi GIZ, Njemačko društvo za međunarodnu saradnju, a Glossa – centar za njemački jezik i Goethe-Institut organizuju kursev...
Više informacija

Usluge

Glossa - centar za njemački jezik organizuje :
  • ekstenzivne, intenzivne, specijalne i kurseve za djecu i omladinu;
  • intenzivne pripreme za polaganje Goethe-ispita;
  • usluge savjetodavnog razgovora za buduće studente i radnike u zemljama njemačkog govornog područja;
  • usluge pismenog i usmenog prevođenja;
  • nastavu na daljinu ili online-kurseve.

Goethe-ispit

Njemačka je „ekonomska lokomotiva" Evrope, a njemačke i austrijske kompanije su najbolji poslodavci. Glossa - centar za njemački jezik je prvi akreditovani centar za njemački jezik u jugoistočnoj Evropi od strane Goethe-Instituta. Iskoristite priliku za bolji posao, dođite u Glossa-centar i tako se najbrže i najbolje pripremite za polaganje međunarodno priznatog Goethe-ispita! Ali to nije sve, Glossa-centar Vam omogućuje da položite Goethe-ispit u Banja Luci i brzo i lako odškrinite vrata svog profesionalnog i akademskog usavršavanja!

Rad i studiranje

Ljekari, medicinske sestre, inženjeri, tehnolozi, programerii svi vi koji želite da se preselite ili zaposlite u u Njemačkoj i zemljama njemačkog govornog područja! Studenti, krenite na vrijeme!!! Naučite njemački jezik i nastavite školovanje na jednom od najprestižnijih austrijskih i njemačkih univerziteta! Za zaposlenje u Njemačkoj Vam je potreban B2, a za nastavak akademske karijere C1 nivo znanja. Da li znate da Goethe-sertifikat koji će potvrditi tražene nivoe znanja možete dobiti u Glossa–centru!

Kursevi

Glossa - centar za njemački jezik organizuje kurseve njemačkog jezika na 6 nivoa (uključujući i podnivoe), od početnog A1 do najnaprednijeg C2, prema standardima Savjeta Evrope. Svi naši kursevi izjednačeni su sa nivoima koje propisuje Zajednički evropski okvir. Saznajte više o kursevima koje Vam je Glossa pripremila.